Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logitech - Wstać I Bić Brawo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jo. Prawie miesiąc temu na wykopie pojawiły się 2 "wykopy" o firmie Logitech i ich supporcie. Linki:

http://www.wykop.pl/artykul/615725/jak-logitech-traktuje-klienta/

http://www.wykop.pl/ramka/628185/firma-logitech-znowu-stanela-na-wysokosci-zadania/

JEŻELI NIE CHCE CI SIĘ CZYTAĆ: Dwóch wykopowiczów miało pecha, bo zniszczyły im się odbiorniki do myszek firmy logitech. Cena takiego nadajnika to 20€ (wg autora wykopu), więc nie za bardzo się opłaca kupować, bo w tej cenie jest nowa myszka. Skontaktowali się z supportem i otrzymali ZA DARMO nowe nadajniki prosto do domu.

No więc teraz moja historyjka. Jakiś czas temu (lato '09 jak dobrze pamiętam) kupiłem myszkę Logitech G5, która dala mi dużo zabawy w CSie i nie tylko. Jest to świetny sprzęt i nie miałem na co narzekać. Czasem tylko czułość nie przełączała się, ale nie zmieniałem jej w trakcie gry, więc nie sprawiało mi to problemu. Od wakacji używam laptopa i do stycznia właśnie G5. Niestety często musiałem myszkę pakować w ciasne miejsca (bez skojarzeń). Po jakimś czasie kabel zaczął się rozwalać w miejscach zagięć. Wiem, mój idiotyczny błąd. Zareagowałem za późno. Zakleiłem specjalną taśmą te miejsca, ale myszka już ledwo łączyła. Parę dni temu padła już raczej całkowicie. Przypomniałem sobie o tamtych wykopach i postanowiłem również się odezwać do wsparcia firmy. Opisałem w czym rzecz, dodałem numery seryjne i napisałem, że nie mogłem znaleźć tego modelu na ebayu ani w żadnym sklepie. Google powiedziało mi, że model nie jest już produkowany. Dostałem potwierdzenie tej wiadomości. Przedstawiciel firmy napisał mi, że nie trzymają części nawet do nowych modeli, a G5 nie jest już produkowana, więc szansa na dostanie tej myszki jest prawie zerowa, ALE oferuje mi myszkę G500, która jest bardzo podobna do G5. Po prostu taki nowszy model. Pan, który zajmował się moim problemem poradził mi również jak uniknąć tego następnym razem. Poprosił mnie o wysłanie moich danych (Imię, nazwisko, miejsce zamieszkania, kod pocztowy) i zrobienie zdjęcia myszki, na którym będą widoczne numery seryjne. Tak zrobiłem, wysłałem wiadomość i na następny dzień dostałem odpowiedź. Niestety musiałem zrobić drugie zdjęcie, na którym miała być widoczna mysz i zapisany na kartce numer mojej sprawy. Dostałem również informację, że gwarancja się nie odnawia i kończy się tak jak powinna się zakończyć gdybym używał ciągle G5. Dosłałem kolejne zdjęcie i dzisiaj dostałem kolejną odpowiedź. Zamówienie zostało złożone, a mysz ma dojść w poniedziałek.

Wina stoi oczywiście po mojej stronie, ale przedstawiciel ani mnie nie wyśmiał, ani nie zaoferował myszki po niższej cenie + dopłata za przesyłkę. Dostałem świetną myszkę za DARMO.

Podsumowanie:

G5 to dla mnie świetny szczur. Allegro mówi, że kosztuje teraz 80-200zł. Kupowałem ją za 200 razem z laptopem, więc wtedy nie bardzo patrzyłem na jej cenę. Logitech G500 - 150-250zł. Dostałem w zamian droższy sprzęt. Dla firmy to pewnie strata kilku dolarów, ale dla mnie fajny prezent. Jak najbardziej polecam! :D Trochę screenów na dowód:

111nop.png

222ng.png

Dzięki Logitech!

Opublikowano

Logitech dobra firma :) sam miałem klawe , mysz i pada na wi fi , sprzęt po 3 latach był nadal jednym z lepszych sprzętów na rynku. A support? Wielki Szacun :D

1851984472.png

Neostrada 40 Mb/s -,-

Opublikowano

Ja też kupiłem ostatnio myszke Logitecha i muszę wam powiedzieć, że jest zajebista, a zapłaciłem 50 zł. Firma jest naprawdę dobra, polecam. Miło, że zajmują sie swoimi klientami.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

No racja, firma dobra. Sporo sprzętu miałem Logitecha i nie da się narzekać ;)

No i nieźle dbają o reputację... gdyby wszystkie firmy takie były... :rolleyes: